Što je CARNET internet?

Iskon Carnet usluga je pristupa širokopojasnom internetu namijenjena studentima, školarcima i zaposlenicima obrazovnih ustanova.

Za spajanje na internet potreban vam je aktivan AAI@EduHr račun (korisnička oznaka) putem kojega se autorizira spajanje na internet. Vaše AAI@EduHr podatke možete dobiti u tajništvu, odnosno referadi ili informatičkoj službi vaše obrazovne ustanove. Spajanje na internet Carnet ne naplaćuje.

Iskon Carnet usluga inicijalno se podešava u "bridge" načinu rada (svako računalo mora imati broadband internet konekciju, koju je potrebno pokrenuti prije nego se spojite na internet). No, moguće je i spojiti više različitih uređaja (računalo, tablet, smartphone) istovremeno na internet!

Dovoljno je spojiti se na moj.iskon.hr te u "Carnet spajanje više uređaja" pod izbornikom "Moje usluge" odabrati Routed i upisati korisničke podatke.

Je li vam odgovor pomogao?

Povezani sadržaji

Abuse (eng. zloupotreba)

Engleska riječ abuse [abjuz] znači zloupotreba, a u žargonu Interneta označava zloupotrebu Internet servisa, tj. kršenje pravila ponašanja na Internetu (netiquette), kao i uvjeta korištenja za koje prilikom sklapanja ugovora o korištenju usluga korisnici potpisuju da će ih poštivati.

Detaljnije

Je li vam odgovor pomogao?

CARNet internet radi preko CARNet servera te su za neometan rad potrebni ispravni AAIEdu podaci.

Svakako prvo s CARNetom provjerite imate li valjani AAI@EduHr račun (korisničku oznaku). Bez valjanog računa internet vam neće raditi.

Detaljnije

Je li vam odgovor pomogao?

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Za više detalja provjerite našu Politiku kolačića.

Izmjena postavki
  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.