Kako uključiti Wi-Fi?

Za uspješno bežično povezivanje uređaja s routerom i dobivanje pristupa internetu potrebno je imati uređaj koji ima Wi-Fi. Laptopi, smartphone-i, tableti, printeri itd. imaju ugrađen Wi-Fi dok stolna računala uglavnom nemaju, ali ih je moguće nadograditi USB stickom koji omogućava bežično povezivanje.

Wi-Fi se može uključiti na više načina, ovisno o uređaju.

Najjednostavniji način uključenja Wi-Fi-a na laptopima je Wi-Fi tipka na kojoj je nacrtana antena. Pritiskom na tipku možemo uključiti ili isključiti Wi-Fi.

rsz_1rsz_wifi_laptop2_ng_responsive_full
  • Dobro je znati: Ako na laptopu ne postoji zasebna Wi-Fi tipka, na tipkovnici na nekoj od tipki F1-F12 možeš pronaći ikonu antene. Ako u isto vrijeme pritisneš tu tipku i tipku Fn, uključit ćeš Wi-Fi.

Osim pomoću mehaničke tipke, Wi-Fi se u Windowsima može jednostavno uključiti kroz postavke operativnog sustava. U donjem desnom kutu ekrana pronađi Wi-Fi ikonu, klikni na nju desnom tipkom miša i odaberi Omogući (Enable).

U slučaju da se Wi-Fi ikona ne nalazi u donjem desnom kutu ekrana, otvori Upravljačku ploču (Control panel), zatim Centar za mreže i zajedničko korištenje (Network & Sharing Centre) te klikni na Promijeni svojstva prilagodnika (Change adapter settings). Konačno, desnim klikom na ikonu za Wi-Fi karticu odaberi opciju Omogući (Enable).

img_57fbe8798a054_ng_responsive_full

Nakon što uspješno uključiš Wi-Fi na svojem uređaju možeš se povezati s routerom i surfati internetom.

Je li vam odgovor pomogao?

Povezani sadržaji

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Za više detalja provjerite našu Politiku kolačića i Impressum.

Izmjena postavki
  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.