Što je to Linux web hosting?

Ako planirate izraditi ili ste već izradili web stranicu putem PHP, Perl, Python, Ruby ili CGI skriptiranja uz MySQL, vaše web stranice najbolje će se ponašati ako su smještene na Linux serverima.

Ako želite napraviti blog ili Internet trgovinu (WebShop) ili pak želite dizajnirati jednostavne web stranice, vjerojatno će Vam Linux hosting biti jednostavniji za korištenje.

Također, najpoznatiji open source CMS sustavi za izradu i ažuriranje web stranica kao što su Wordpress i Joomla namijenjeni su za rad na Linux platformi i na njoj rade bez ikakvih prilagodbi.

Kao i naši Windows serveri i Linux serveri su smješteni u Hrvatskoj, točnije u data centru u Zagrebu. Na svim serverima vrši se dnevna sigurnosna kopija iz koje, po potrebi, možemo izvršiti povrat podataka.

Kreiranje privremene adrese

Kako biste pomoću privremene adrese mogli pristupiti web stranici smještenoj na Iskonovom serveru (dok prava adresa još uvijek ne upućuje na isti) potrebno je kreirati unutar Plesk sučelja privremenu domenu.

To je najjednostavnije učiniti na sljedeći način:

Kreirati domain alias Add Domain Alias -> (upisati naziv aliasa. Možete koristiti našu domenu iskontest.com, tako da možete kreirati alias npr. nazivvasedomene.iskontest.com) -> Save

Za vrijeme kreiranja Aliasa potrebno je na “Hosting Settings” isključiti:

Redirect with the HTTP 301 code

Je li vam odgovor pomogao?

Povezani sadržaji

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Za više detalja provjerite našu Politiku kolačića.

Izmjena postavki
  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.