Zašto mi ne radi internet preko bežične mreže (WLAN/Wi-Fi)?

Najčešći uzroci zbog kojih vam ne radi Wi-Fi su zagušenost mreže, slab signal ili udaljenost od routera i prekid rada bežične mreže.

Uzrok možete utvrditi tako da provjerite jeste li spojeni na mrežu i svijetle li WLAN/Wi-Fi i Internet/Online lampice na routeru. Ako WLAN ne svijetli a Internet/Online svijetli, onda je ugašena bežična mreža te je treba upaliti pritiskom tipke za WLAN/Wi-Fi koja se nalazi na routeru. Ako WLAN svijetli a Internet/Online ne svijetli, pratite upute u "Zašto mi ne radi internet?".

Ako vam pak svijetle obje lampice, a internet ne radi, provjerite što vam javlja uređaj s kojim ste spojeni. Javlja li gubitak konekcije s bežičnom mrežom ili javlja da je spojen ali da nema interneta? Ako je spojen na WLAN/Wi-Fi a ne radi internet, pratite upute u "Zašto mi ne radi internet?".

Ako niste spojeni, a WLAN/Wi-Fi lampica svijetli, mogući je problem zagušenost signala. Provjerite nalazi li se router u blizini drugih odašiljača (mikrovalna, radio, telefon, itd.) i odmaknite ga barem jedan metar dalje ako je ikako moguće. Ako internet i dalje ne radi, napravite reset routera kako bi se ponovno spojili uređaji. 

Ako i ovo ne pomogne, svakako nas kontaktirajte kako bismo riješili poteškoću u što kraćem roku!

Je li vam odgovor pomogao?

Povezani sadržaji

Lozinku bežične mreže potrebno je izmijeniti putem administracijskog sučelja routera. Način spajanja i podaci za spajanje ovise o vašem routeru. Potražite svoj router na popisu dostupnih routera u Bazi znanja i skinite PDF datoteku s uputama.

Detaljnije

Je li vam odgovor pomogao?
WLAN lozinku možete pronaći na naljepnici na routeru na svim markama i tipovima uređaja osim na SIEMENS Gigaset uređajima. Ako imate SIEMENS Gigaset uređaj, kontaktirajte nas na 0800 6320.

Detaljnije

Je li vam odgovor pomogao?

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Za više detalja provjerite našu Politiku kolačića i Impressum.

Izmjena postavki
  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.